Latvijas Radio mainīs frekvences Daugavpilī

No nākamās ceturtdienas, 14.maija, Latvijas Radio Daugavpilī un tās apkārtnē mainīs raidītāju frekvences programmām «Latvijas Radio 1» un «Latvijas Radio 3 – Klasika», informēja radio preses sekretāre Laura Elizabete Vanaga.

Savukārt rudenī plānots arī palielināt raidītāju jaudu.

Frekvenču maiņa saistīta ar tehniskiem uzlabojumiem programmu apraidē, lai palielinātu Latvijas Radio pieejamību klausītājiem Latgales reģionā un paplašinātu raidītāja signāla uztveramības zonu Daugavpilī un tās apkaimē.

Izmaiņas attieksies uz divām Latvijas Radio programmām: «Latvijas Radio 1» Daugavpilī un tās apkārtnē raidīs FM 90,6 MHz frekvencē; «Latvijas Radio 3 – Klasika» turpmāk Daugavpilī un tās apkaimē skanēs FM 88,1 MHz frekvencē.

Lai uzlabotu uztveršanas kvalitāti, sadarbojoties ar VAS «Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs» un saskaņojot ar VAS «Elektroniskie sakari», frekvences tiek mainītas uz tādām, kurās uztveršanai ir mazāk traucējumu, skaidro Latvijas Radio valdes loceklis tehniskā nodrošinājuma jautājumos Uldis Lavrinovičs.

Savukārt rudenī plānots arī palielināt raidītāju jaudu. «Tas uzlabos uztveršanas kvalitāti ne vien Latvijas Radio pirmajai programmai, bet arī programmai «Latvijas Radio 3 – Klasika», kas varētu būt interesanta plašam klausītāju lokam vienā no lielākajām Latvijas pilsētām un tās apkaimē,» norāda Lavrinovičs.

Latvijas Radio apraide pārējā valsts teritorijā nemainās, un klausītāji Latvijas Radio veidotās programmas arī turpmāk varēs klausīties jau ierastajos FM viļņos.