Telefonu gudrā uzlāde un tās priekšrocības

Izlādējies telefons tikpat nepatīkams kā zobu sāpes? Laikā, kad viedtālruņi kļūst arvien jaudīgāki, ar lielākiem ekrāniem un plašākām multivides iespējām, pieaug arī prasības pret baterijas kapacitāti. Nav pārsteigums, ka būtiski kļūst tādi faktori kā, cik ilgi tālrunis spēj darboties līdz nākamajai uzlādei un cik daudz laika jāpavada «pie vada», to lādējot.

Tāpēc vērts iepazīt jaunākās uzlādes tehnoloģijas, piemēram, ātrās uzlādes režīmu, kas pēc 10 minūšu lādēšanas nodrošina tālruņa darbību vēl četras stundas un spēj pilnībā uzlādēt Samsung Galaxy S6 edge+ bateriju tikai 90 minūtēs.

Pastāvīgi vadam pievienots telefons uz darbagalda vai mājās pie gultas ir diezgan ierasts skats. Tam ērts risinājums ir bezvadu lādētājs – lai izvairītos no neērtībām, kad, atbildot uz zvanu, telefons ikreiz jāatvieno un tad atkal jāpievieno uzlādes kabelim. Bezvadu lādētāji ir pieejami gan kā atsevišķa ierīce, ko var novietot sev parocīgā vietā, gan iebūvēti, piemēram, mēbelēs vai pat monitorā. Mēbeļu ražotājs IKEA jau piedāvā diezgan plašu mēbeļu izvēli ar šādu iespēju, un Samsung nesen prezentējis pasaulē pirmo monitoru, kas ļauj tālruni uzlādēt, to vienkārši novietojot uz monitora pamatnes.

10 minūtēs uzlādēt telefonu lietošanai vēl 4 stundām? Tas ir iespējams ar ātrās uzlādes funkciju Samsung Galaxy S6 edge+ un citās Galaxy S6 sērijas ierīcēs. Tāpēc ikdienā vienmēr vērts somā turēt lādētāju, lai nepieciešamības gadījumā atjaunotu tālruņa enerģijas rezerves – arvien biežāk kafejnīcās un citās sabiedriskās vietās ir pieejamas elektrības rozetes, kas ļauj dienas skrējienā nepalikt bez sakariem, apvienojot, piemēram, maltīti vai iepirkšanos ar ātru tālruņa uzlādi.

Lai izmantotu šo iespēju, jāizvēlas lādētājs, kas atbalsta ātro uzlādi – šādi lādētāji jau šobrīd tiek iekļauti jauno Samsung ierīču pamata komplektācijā. Arī pilnībā bateriju var uzlādēt krietni ātrāk, proti, Galaxy S6 edge+ tas prasa vien 90 minūtes, lādējot ar vadu, un 120 minūtes ar bezvadu lādētāju, kas ir pat 2,5 reizes ātrāk nekā līdzvērtīgām ierīcēm tirgū.

Ja ātrā uzlāde nav pieejama, ir vērts ieslēgt enerģijas taupīšanas režīmu. Tas samazinās ekrāna spilgtumu un izslēgs paziņojumus, lai telefons patērētu mazāk enerģijas un izlādētos lēnāk. Šo režīmu ir iespējams aktivizēt automātiski – kad atlikušais akumulatora līmenis sasniedz noteiktu robežu, piemēram, 20%. Lai samazinātu enerģijas patēriņu ikdienā, vienmēr der atcerēties aizvērt nevajadzīgās programmas, deaktivizēt WiFi un Bluetooth funkcijas, kad tās netiek izmantotas, kā arī samazināt fona apgaismojuma ilgumu un ekrāna spilgtumu.

Īpaši noderīgs kritiskās situācijās ir Samsung īpašais enerģijas taupīšanas režīms – ja atlikuši vien 10% baterijas, tas gaidīšanas režīmā spēj nodrošināt tā darbību pat vēl 24 stundas. Šī funkcija telefona ekrānu pārvērš melnbaltās krāsās, izslēdz WiFi un ierobežo pieejamās programmas, nodrošinot piekļuvi tikai dažām galvenajām, piemēram, zvana funkcijai, e-pastam un interneta pārlūkam.

Papildu drošībai noderēs arī pārnēsājams ārējais akumulators, kas ļauj uzlādēt gan viedtālruni, gan citas ierīces, piemēram, planšetdatoru vai portatīvo datoru brīžos, kad nav pieejama klasiskā uzlāde, piemēram, esot ceļā.