Noslēdzas Irbenes radioteleskopu modernizācijas projekts

Ar konferenci un ziņojumiem par paveikto un ilgtspēju Irbenes radioteleskopu kompleksā 21.augustā noslēgsies infrastruktūras modernizācijas projekts, informēja Ventspils Augstskolā.

Izglītības un zinātnes ministrija iepriekš informēja, ka Ventspils Augstskolas Starptautiskais radioastronomijas centrs pēc projekta īstenošanas sekmēs zinātnisko darbību un ļaus pilntiesīgi iesaistīties Eiropas kosmisko tehnoloģiju un pakalpojumu nozarē, kas Latvijai ir stratēģiski nozīmīga pētniecības joma.

Projekta vadošais partneris bija Ventspils Augstskola, bet sadarbības partneri Elektronikas un datorzinātņu institūts, Latvijas Universitāte, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūts un Rīgas Tehniskā universitāte.

Darbi tika īstenoti projekta «Informācijas, komunikāciju un signālapstrādes tehnoloģiju valsts nozīmes pētniecības centra izveide (IKSA CENTRS)» Ventspils Augstskolas aktivitāšu ietvaros, kuru ieviešanu līdzfinansēja Eiropas reģionālās attīstības fonds. Projekta izmaksas ir 15,9 miljoni eiro.

Pēc projekta partneru ziņojumiem par projektā sasniegto, ieguvumiem un ilgtspēju plānota radioteleskopu RT-32 un RT-16 apskate.

Projekta noslēguma konference notiks Irbenes radioteleskopu kompleksā, Ances pagastā, Ventspils novadā.